onze vleesspecialiteiten
  • Belgisch witblauw
    steak

    Voor de liefhebbers van mager, mals en zacht smakend vlees

  • Belgisch witblauw
    filet pur

    Voor de liefhebbers van mager, mals en zacht smakend vlees

  • Châteaubriand
    800 gr

    Deze biefstuk wordt uit het meest courante middengedeelte van de runderhaas gesneden, zijn naam vindt oorsprong in de Franse literatuur: François René de Chateaubriand, zijn chef-kok zou destijds dit stukje biefstuk voor de eerste keer bereiden. Een stuk van de ossenhaas, ons paradepaardje dat smelt als boter in de mond. Kan zowel gebakken als gegrild worden.

  • Holstein
    rib-eye | 400gr | 7 weken gerijpt

    Terecht verkozen tot de beste entrecote in Europa. Dit vlees van topkwaliteit komt van de zwart-witte melkkoeien van het holsteinras. Gebakken in echte boter.

  • Stuk van het paard
    vraag er ons naar!

    Lékker stukje paard, smullen maar! 

  • Piëmontese
    Rib-eye | 400gr

    Het Italiaans rund met zijn wit-beige vacht, het donkerrode vlees heeft een fijne stevige structuur en is mals, het vlees is bovendien vetarm en bevat een heel laag cholesterolgehalte te wijten aan de natuurlijke kweekwijze.

  • Piëmontese
    côte à l’os | 500gr
  • Frisona
    entrecote | 400gr | 2 weken gerijpt

    Met zijn origine in Spanje is de Frisona een evenwaardige tegenhanger van de Rubia. De mooie vetdooradering zorgt er voordat dit een terechte favoriet is van vele carnivoren, qua smaak gaan we terug naar de rustieke DRY-AGED teast…Enjoy
        

  • Simmentaler
    entrecote | 400gr | 4 weken gerijpt

    Het vlees kenmerkt zich door een goede vetadering en mooie kleur. Dit ras dat voortkomt uit de uitlopers van de Alpen in Zuid Duitsland. Het is een ware delicatesse voor echte vleesliefhebbers.

  • Tomahawk
    1,2kg

    Een Tomahawk is zoals een strijdbijl,waaraan hij ook zijn naam dankt. Onder de kenners het meest smaakvolle been ribstuk met het hele rib intact.

Keuken open

  • Maandag
    18u00 - 22u00
  • Donderdag
    18u00 - 22u00
  • Vrijdag
    12u00 - 14u00 & 18u00 - 23u00
  • Zaterdag
    18u00 - 23u00
  • Zondag
    12u00 - 14u30 & 18u00 - 23u00

Reservatie

gsm +32 475 579932 | tel +32 54 323675

RESTAURANT XENON
Aalstersesteenweg 181, 9400 Ninove